Hard Work
Oskar

Hello, I'm Oskar.

Jag är en ambitiös bartender med en ganska annorlunda yrkesbakgrund som har hjälpt mig att utvecklas till en hårt arbetande lagspelare. Service och diverse spritdrycker är något som jag brinner för och jag jobbar bäst i högt tempo.Jag har en stor passion för öl, vin och olika spritsorter och jag ser mig själv som väldigt serviceminded. 
Genom mina tidigare yrkeserfarenheter har jag lärt mig att ta hand om människor och att få dem att känna sig uppskattade och omhändertagna. Jag har haft en del annorlunda yrken, vilket har gett mig en bred kunskapsnivå inom service.

 Jag har spelat fotboll på professionell nivå i många år. När jag var 18-år blev jag värvad till Örgryte IS och kastades direkt in i hetluften i och med den stora supporterskaran som klubben har. Inom fotbollen har jag även lärt mig att jobba hårt och att vara en lagspelare, vilket har gjort att jag är bra på att sammarbeta. I samband med övergången till Örgryte IS fick jag även lära mig att handskas med människor i olika mentala tillstånd då vi hade mycket kontakt med såväl glada som arga supportrar.

 Under tiden som jag spelade i Örgryte IS så jobbade jag även som budbilschaufför för Carl Larsson & Söner under några månader. Som budbilschaufför är det full fart som gäller. Jag fick ordrar kastade till mig, jag skulle plocka alla varor, fylla bilen i den ordning som varorna skulle lämnas ut i och sedan trycka gasen i botten för att lämna ut varorna till kunderna innan det var dags att vara tillbaka för att plocka nya ordrar som skulle iväg till nya kunder. Det var oftast väldigt stressigt, men jag gillade tempot och självständigheten i arbetet. Det var viktigt att vara noggrann för att ordrarna skulle bli rätt och ha ordning i bilen för att effektivt kunna leverera ut beställningarna till kunden.

 År 2015 började jag jobba på Efus Majorna-Linné, vilket är en skolverksamhet som riktar sig till barn med olika psykiska diagnoser. Min uppgift som personlig assistent är att hjälpa dem med allt från att klara av skolan till att vara en glad och positiv förebild som förbereder dem inför sociala sammanhang och den ”riktiga världen”. Eftersom alla elever är väldigt olika har jag lärt mig att anpassa mig utefter varje individs behov, vilket har gjort mig väldigt flexibel som person. Under min sista tid i Örgryte IS blev jag tyvärr knäskadad och fick genomgå 4 operationer, som trots det aldrig blev riktigt bra. 

 Efter 5 säsonger i klubben gick jag till Utsiktens BK istället för att känna om mitt knä höll på en lägre nivå. Året i Utsiktens BK gick upp och ner, men efter 1 år i klubben så valde jag att lägga skorna på hyllan och göra något helt annat ett tag, så jag och min flickvän åkte iväg på en långresa till Australien och Bali i 6 månader. Innan vi åkte bokade jag in mig på EBS i Sydney. Denna kurs gick jag under våren 2017 och jag gick ut med ett snittbetyg på 92%. Jag har ingen erfarenhet som bartender, men genom de kunskaper jag fått genom EBS ihop med att jag är en lagspelare, jobbar bra i högt tempo och att jag lär mig snabbt så vet jag att jag kommer att göra ett bra jobb bakom baren. Med vänliga hälsningar, Oskar Wallén

Education

European Bartender School Sydney International Bartender Course (4 weeks) - May 2017

Göteborgs Universitet online Socialpsykologi - Jan 2015

Mimers Hus online Medie programmet - Aug 2008

Work experience

Carl Larsson & Söner - Göteborg Budbilschaufför, May 1, 2012 - Oct. 1, 2012

Örgryte IS - Göteborg Professionell fotbollsspelare, March 1, 2011 - Dec. 1, 2015

Utsiktens BK - Göteborg Professionell fotbollsspelare, Feb. 1, 2016 - Dec. 1, 2016

Efus Majorna-Linné - Efus Majorna-Linné Personlig assistent, June 1, 2015 - June 1, 2017

Badge 4 Weeks International Bartender Course

International Bartender Course (4 weeks)

Grade B Sydney - May 2017
NationalitySwedish Gender Male SpeakSwedish, English

EBS MatchStaff’s job forum is exclusively for venues and EBS graduates.

Learn more